Relegemse dorpsfeesten tijdens de Coronacrisis

Relegemse dorpsfeesten slaan een jaartje over

Relegemse dorpsfeesten slaan een jaartje over

Vorig jaar werd nog de tiende verjaardag gevierd, nu moet er noodgedwongen een jaartje worden overgeslagen.  FOTO: MVL

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ASSE – De organisatoren van de Relegemse dorpsfeesten hebben beslist om de editie van dit jaar af te gelasten. Door de coronacrisis verliep de organisatie ervan al niet optimaal.

De Relegemse dorpsfeesten gingen dit jaar een vijfdaagse topeditie tegemoet omdat ze samenvielen met het EK voetbal, wat altijd extra volk brengt naar het grote scherm in de feesttent. Maar dit jaar zal het stil blijven op van 18 tot 22 juni in het centrum van Relegem.

“Het wegvallen van het EK voetbal was al een enorme domper. Maar ook een andere topactiviteit, onze seniorennamiddag, zou door de coronacrisis niet kunnen doorgaan. Daarom werd beslist om de editie van dit jaar af te gelasten”, meldt organisator Luc Van de Gucht. 

Normaal zou het organisatiecomité nu al druk in de weer zijn met de voorbereiding van de dorpsfeesten maar door de verplichte lock-down liepen de voorbereidingen strop.

Zangers

“Zo konden we al niet meer langsgaan bij onze sponsors, een grote inkomstenbron. Uitstel van de dorpsfeesten was geen oplossing dus beslisten we om de editie van dit jaar te annuleren. We proberen dat nu praktisch af te ronden want bijvoorbeeld onze zangers waren al geboekt. Met hun management kwamen we al overeen dat ze in 2021 terugkomen.”

“Ook alle aanvragen van materiaal werden geannuleerd. Onze sponsors ontvangen nog een brief. Mogelijk organiseren we later dit jaar nog een kleine vervangactiviteit, maar dat is nog niet duidelijk. We kijken nu al uit naar de editie van 2021. Hopelijk valt deze ook samen met het EK voetbal, zodat we dan vijf dagen kunnen feesten in Relegem”, zegt Luc.

Of er nog een aparte wedstrijd voor het meetschieten en de jogging georganiseerd wordt – beiden maken deel uit van het Asses criterium – is niet duidelijk.


Geplaatst

in

,

door

Tags: